Tecmo World Cup '98 Yeterince Düzgün Çalışıyor

Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
GameSpirit
Teğmen

Tecmo World Cup '98 Yeterince Düzgün Çalışıyor

Mesaj gönderen GameSpirit »

Uzun lafın kısası: Yeni bulduğum stvbios.zip içeriği ve eski bir MAME sürümü ile TWC98 yeterince düzgün çalışıyor.
İndirme linkleri:
MAME 0.164
MAME 0.164 64bit
twc98.zip, stvbios.zip Bu ikisi MAME'nin içindeki roms klasörüne atılıyor

MAME 0.164, twc98.zip ve stvbios.zip paket halinde
Bugün MAME 0.226 çıktığı için indirip tekrar bu oyunu denemek istedim. MAME'nin yeni sürümlerinde twcup98.zip ve stvbios.zip'in yanında segabill.zip'i de istiyor (segabill.zip tamamen gereksiz, sadece skorbord). Yeni sürümlerde istediği stvbios.zip'in içinde epr-17741a.ic8 olması gerek, eskiden paylaşılan zip'in içerisinde bu dosya yoktu. MAME 0.226'da denedim, performansı hala kötüydü ama eskiden tamamen bozuk olan açılış videosunu düzgün gösterdi. Bu forumdaki MAME 0.157 3982 Oyunluk Büyük Set içinde yeni stvbios ile denedim açılış videosu yine bozuk, performans yine kötü. Tesadüf eseri forumda önerilen MAME Plus yeni versiyonda denedim hem açılış videosu düzgün hem de performansı çok iyi. Diğer bütün denediklerimde hem ses hem fps sıkıntılıydı, Frameskip kapalıyken %84 hızda 60 fps yerine 50 fps oynatıyordu, frameskip auto açınca da 5/10, 6/10 frameskip 30 fps oynatıyordu. MAME 0.164 ve yeni stvbios ile hem sesler düzgün hem de %100 hızda 60 fps takılmadan oynatıyor. Kısaca videoda gösterdim:

Tuşlar standart ayarda yön tuşları, ctrl, alt ve space ama pakettekinde ctrl, alt, space yerine A, S, D. Bilen zaten Tab'a basınca açılan menüden değiştirebilir.

Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
Kullanıcı avatarı
bozyel67
Admin
İletişim:

Re: Tecmo World Cup '98 Yeterince Düzgün Çalışıyor

Mesaj gönderen bozyel67 »

Denedim, gayet iyi, teşekkürler.
Engelleyiciyi kapattıktan sonra tıklama yaparak sitemize destek olalım.

eyup.bozucu
Teğmen

Mesaj gönderen eyup.bozucu »

Frame skip ''8'' veya auto yapınca güzel çalışıyor elinize sağlık fakat rom da mı sıkıntı var anlayamadım. Her seferinde değil. 2 toptan birinde, top rakip kaleciye geçince oyun donuyor.

GameSpirit
Teğmen

eyup.bozucu yazdı:
29 Kas 2020, 21:29
Frame skip ''8'' veya auto yapınca güzel çalışıyor elinize sağlık fakat rom da mı sıkıntı var anlayamadım. Her seferinde değil. 2 toptan birinde, top rakip kaleciye geçince oyun donuyor.
Evet bu bilinen bir sorun. MAME geliştiricileri "some situations with the GK result in the game stalling, maybe CPU core bug??" diye not eklemiş bu oyun için. Yüklediğim versiyonda ve romda frameskip'e ihtiyaç olmaması lazım videoda da gösterdim frameskip olmadan %100 hızda çalışıyor.

Kullanıcı avatarı
ryuji
Değerli Üye

Mesaj gönderen ryuji »

bu oyunu fight cade ye ekleyebilir miyiz acaba

Kratos777
Teğmen

Mesaj gönderen Kratos777 »

yolladıgın oyunda ha bre bır reklama yada youtubeye yolluıyor boyle olmazkı

GameSpirit
Teğmen

Kratos777 yazdı:
03 Eki 2021, 11:58
yolladıgın oyunda ha bre bır reklama yada youtubeye yolluıyor boyle olmazkı
ne diyorsun ben öyle bir şey yollamadım. MAME + ROM dosyaları yükledim sadece reklam falan yok. indirdiğin başka bir şeyle mi karıştırdın?

Kullanıcı avatarı
mehmetyakan
Teğmen

Mesaj gönderen mehmetyakan »

[s.a oyunu hız ayarlarını nasıl yapacağız yardımcı olur musunuz

Kullanıcı avatarı
mehmetyakan
Teğmen

Mesaj gönderen mehmetyakan »

GameSpirit yazdı:
04 Ara 2020, 09:48
eyup.bozucu yazdı:
29 Kas 2020, 21:29
Evet bu bilinen bir sorun. MAME geliştiricileri "some situations with the GK result in the game stalling, maybe CPU core bug??" diye not eklemiş bu oyun için. Yüklediğim versiyonda ve romda frameskip'e ihtiyaç olmaması lazım videoda da gösterdim frameskip olmadan %100 hızda çalışıyor.
Emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş, oyun hız ayarlarını nereden yapacağız , teşekkür ederim 😊